Tudi ženske imamo enkrat v letu svoj najlepši dan. Takrat praznujemo, moški pa nas obdarjajo. Ta praznik se praznuje ne samo pri nam ampak v več kot 100 državah. Mislim, da že veste o katerem prazniku oziroma dnevu govorim, to je dan žena, ki je mednarodni praznik. Nekaj o tem prekrasnem dnevu si lahko preberete tudi na tej strani https://www.nadlani.si/zanimivosti/dan-zena/

  1. marec je za nas ženske, dan ki se ga večina zelo veseli in tudi praznuje. Vse je odvisno od vsake posamezne ženske koliko da na ta dan, kako ga praznuje. Je pa lepo, če se na dan žena moški spomnijo na nas in nam podarijo kakšen nagelj ali podobno rožico. Ta dan se večinoma praznuje samo v komunističnih in socialističnih državah in med njimi smo tudi Slovenci. Dan žena se ne praznuje že od nekdaj 8. marca, ampak se je najprej začelo praznovati 19. marca in to že leta 1911. Borili so se že prej, za pravico žensk, ampak jim ni uspelo. Najprej se je ta dan začel praznovati na Danskem, Avstriji, Švici, Nemčiji ter v Sloveniji samo v Trbovljah. 8. marca so ga začeli praznovati leta 1917.

Dan žena pomeni enakopravnost žensk, ima pa zelo dolgo in lepo zgodovino. Več o sami zgodovini in kako se je vse skupaj odvijalo si kar preberite na zgornji povezavi, ker boste sigurno izvedeli polno koristnih informacij. Tudi sama ogromno o tem dnevu nisem vedela, in sem ugotovila, da smo se ženske za ta dan morale kar boriti, da smo postale enakopravne. Zato vam priporočam, da res ta prelep dan 8. marca izkoristite za sebe, si nekaj privoščite, naj vas možje takrat razvajajo. Tudi me imamo pravico, kdaj kaj praznovati, saj si tudi zaslužimo. Moški na ta dan ne rabite kupovat ogromnih daril, ampak samo kakšno malo pozornost, kakšen nagelj ali drug cvet.