Artroza – ta grozna bolečina v sklepih

Kaj je artroza, kako nastane in kako jo lahko lajšamo? Artroza – vse informacije o njej in še več boste dobili na dani povezavi. V nadaljevanju pa morda nekaj o tej tematiki na hitro.

Artroza oziroma z drugimi besedami obraba sklepov je degenerativna bolezen, ki prizadene katerikoli sklep v telesu. Največkrat sicer slišimo za obrabo kolkov, kolen in hrbtenice, saj slednji sklepi nosijo največ naše teže in so hkrati najbolj uporabljeni pri vsakodnevnih opravilih. Artroza pri posameznikih povzroča bolečine in vnetja v sklepih. Artroza sprva poteka brez značilnih simptomov. Ko pa se znaki, kot so bolečine, otekline, zmanjšana gibljivost, pojavijo, potem se te s časom tudi slabšajo. Bolečina se začne postopoma pojavljati, ponavadi, ko je sklep obremenjen, se pravi ko ga premikamo. Bolečina je ponavadi najhujša proti večeru, ko so sklepi že močno utrujeni. Zmanjšana gibljivost in okorelost sklepov se prav tako lahko pojavi, predvsem zjutraj ali pa po dolgotrajni neaktivnosti. Morda je celo mogoče začutiti nekakšno pokanje, zatikanje, hreščanje in škripanje sklepa. Hkrati pa se lahko pojavijo otekline, ki predstavljajo naraven odziv organizma na vnetja, ki jih povzroča artroza. Z zdravljenjem vnetja, izgine tudi oteklina.

Kateri so dejavniki, ki povzročajo oziroma povečajo možnost nastanka artroze pri posameznikih? Ločimo dejavnike, ki so dedni in jih ne moremo preprečiti, so pa tudi dejavniki ki se jim lahko izognemo in s tem preprečimo nastanek artroze. Pod dejavnike štejemo naslednje: družinska nagnjenja, starost, stare poškodbe, nepravilna drža, povečana telesna teža, povečana vsakodnevna obremenitev, pa tudi spol. Zanimivo je, da je artroza do 45. leta pogostejša pri moških, kasneje pa pri ženskah.

Za lajšanje simptomov artroze se je izkazala zelo učinkovita uporaba Smrekovit 365, skupaj s Smrekovit oblogo. Uporaba je izredno enostavna. Kremo namažete na oblogo in jo pritrdite na oboleli sklep. Učinke Smrekovit 365 boste začeli čutiti po sedmih do štirinajstih dneh. Če se srečujete s kakršnimi koli bolečinami v sklepih in vam do sedaj ni še nič pomagalo, potem poskusite Smrekovit 365. Mnoge stranke so pohvalile njegovo delovanje.