Ali je krvni strdek res smrtno nevaren?

Krvni strdek je smrtno nevaren, če pride v srce ali možgane in povzroči lahko infarkt ali možgansko kap. Le redki se po tem lahko opomorejo in jih tudi rešijo, če prdijo hitro do zdravnika. To je modernism od tistih, ki so v bližini takrat, ko se nesreča dogodi. Običajno krvni strdek ne nastane čez noč. Da se to zgodi, je potrebno leta in leta napačnega prehranjevanja ter premalo gibanja in surge razvade, ki povzročajo strjevanje krvi. Zaradi tega tudi se nabirajo obloge na žilah, ki os trde in neelastične. Tak ose naberejo strdki, ki se ustavijo pred zoženjem žil in jo zamašijo.

krvni strdek

Krvni strdek, ki zamaši žilo, ne dovoljuje, da bi se kri naprej pretakala po telesu, zato tisti del telesa, ki in več pripravljen s krvjo dobesedno odmre. Če je to odmrtje dlje časa, potem človek lahko tudi dejansko umre ali pa ima kasneje hude posledice na motoriki, govoru, obnašanju ni vedenju. To zgleda tako, kot  da se je človek resetiral nazaj v otroško dobo in ni več enak, kot je bil pred to nesrečo.

Da bi preprečili krvni strdek je predvsem treba storiti to, da kri ni tako gosta. Nekateri jemljejo tablete, ki jih predpiše zdravnik za redčenje krvi, ker so že doživeli zamašitve žil. Drugi ne naredijo ničesar in zelo tvegajo. Tretji pa uporabijo naravna zdravila, ki redčijo kri in odpravljajo negativni slabi holesterol.

Krvni strdek ne bo nastal, če se odrečete mastni in zelo sladki hrani, kri zgoščuje kri. Sladkor je najbolj nevaren, maščobe pa niti ne zaostajajo za njim. Odreči se je treba vsem slaščicami sadju. Potem je nujno naporno gibanje vsaj pol ure na dan, da se človek prepoti in se kri požene po žilah in se jača tudi srce. Naporne vaje bodo gotovo topile krvni strdek ob strogi prehranski dijeti. Ta metoda je najbolj zanesljiva.