plinski štedilnik

Kako deluje plinski štedilnik in kakšne so njegove prednosti

Razumevanje, kako plinski štedilnik deluje, lahko pomaga izolirati, kaj morate popraviti v primeru okvare in da ga uporabljate pravilno za dolgo življenje. Seveda mora biti kakovosten in takega lahko naročite tukaj https://furlan.si/plinski-stedilnik/. Zemeljski plin je brezbarven plin, ki zelo učinkovito gori z modrim plamenom. Plinski štedilnik ima več prednosti pred običajnimi električnimi modeli. Takoj namreč zagotavljajo toploto, ki jo je je mogoče natančno nastaviti. Po izklopu ne zadržujejo toplote tako dolgo.

plinski štedilnik

Kako deluje plinski štedilnik? Zemeljski plin iz plinovoda je speljan do priključka na zadnji strani štedilnika. Ko obrnete gumb za upravljanje štedilnika, da aktivirate gorilnike kuhalne plošče, se odpre regulator ventila, ki omogoča, da plin teče skozi šobe gorilnikov. Ko pritisnete gumb za vžig štedilnika (ali pri samodejnih modelih, ko dejanje obračanja regulatorja sproži samodejni vžig), elektronsko vezje, ki se napaja iz baterije ali električnega omrežja, sproži iskro. Iskra vžge zemeljski plin, ki ga enakomerno porazdelijo gorilniki plinske kuhalne plošče.

Plinski štedilnik lahko deluje tako, da ko potrebujete pečico, nastavite regulator na želeno temperaturo, ki sproži pretok plina skozi gorilnik na spodnjem in zadnjem delu pečice. Njegov pretok uravnava preprost termostat pečice. Zgornji del pečice je ponavadi bolj vroč kot spodnji, kar je lahko koristno pri kuhanju različnih jedi. Žar deluje podobno, le da plinski plameni tečejo iz drobnih lukenj v osrednji cevi čez kovinsko gazo ali mrežo. Ko se gaza segreje, enakomerno skuha hrano spodaj.

Plinski štedilnik deluje tako, da ko je ventil na vaši plinski kuhalni plošči obrnjen v položaj za vklop, plin teče skozi dovodno cev do curka, ki je pod gorilnikom. Od tod se plin enakomerno porazdeli v krogu po režah na robu gorilnika. Pokrov gorilnika ščiti gorilnik pred razlitjem hrane in ga je mogoče odstraniti za enostavno čiščenje. Prav tako prisili plin, da teče ven skozi reže.

Ko pritisnete stikalo za vžig ali pri nekaterih modelih zavrtite kateri koli gumb, iskra preskoči iz vžigalne naprave na gorilnik in plin začne goreti, ko izstopi iz rež gorilnika. Togi kovinski nosilci za posodo med kuhanjem ohranjajo posodo ravno in stran od ognja.