zobna protetika

Za izgubo zoba bo poskrbela zobna protetika

Hitro se lahko zgodi kakšna nezgoda kjer izgubimo ali odkrušimo zob. Največkrat se to zgodi ob trši hrani ali igranju športov, ko v nas prileti žoga ali pa pademo ob tla. Če pride do živca je lahko precej boleče in neznosno, zato je potrebno poklicati zobozdravnika, za naprej pa bo poskrbela zobna protetika, narejena iz kakovostnih materialov, da se nadomesti izgubljeni zob. Lahko bi rekli, da je neke vrste estetski poseg.

zobna protetika

Brezzobost lahko nekomu zelo uniči samozavest, ker je nasmeh nekaj kar vsaka oseba opazi najprej in lahko preko njih opazi vašo osebnost in higieno. Ta take težave je zobna protetika poskrbela, da nadomesti izgubljene zobe z različnimi tehnikami kot so na primer zobni lusk, prevleke, proteze, mostički, implantati in še bi lahko naštevali. Če vas zanimajo vse možnosti se pozanimajte pri svojem zobozdravniku ali pa pošljite vprašanje na zobozdravstveni center Lux dental kjer prav tako opravljajo te storitve. Na voljo sta fiksna zobna protetika in snemalna zobna protetika. Že v imenu lahko opazimo kaj je njuna razlika in kaj spada pod katero. Za vsako od njih se odloča ista količina ljudi, nobena ni bolj popularna od druge je pa res, da je fiksna mogoče boljša kakor snemalna zobna protetika, saj z njo nimamo nobenih težav in skrbi, čistimo pa jih redno tako kot bi svoje zobe.

Če imamo kakršno koli zobno protezo ali implantat, ga je prav tako potrebno redno čistiti in negovati, saj se lahko na njih pojavijo bakterije. Res je da te bakterije ne morejo poškodovati zoba, ker ni naš, vendar lahko ob tem še vedno trpi dlesen. Poskrbite, da boste imeli lep nasmeh za katerega vam bodo zavidali. Zato nas že od malega učijo naj skrbimo za ustno higieno. Ko se navadimo nečesa že od malega postane to kasneje nekaj vsakdanjega in podzavestno vemo kaj moramo storiti vsako jutro in vsak večer pred spanjem.