delovni-cevlji

DELOVNI ČEVLJI ZA DELOVNO OKOLJE

Poznamo različna delovna mesta in seveda različne poklice. Nekatera delovna mesta tudi zahtevajo posebno obutev ter oblačila. Temu rečemo delovni čevlji in obleka. Čevlji s kapico so posebni čevlji za delovna mesta, kjer ti lahko kaj pade na nogo. Sami čevlji so zelo različni, nekateri so nizki, drugi visoki, nekateri nosijo tudi razne natikače. So pa tudi tako narejeni, da te ščitijo pri samem delu, saj je od samega dela odvisno kakšne čevlje moraš nositi. Prav tako mora sam čevelj biti zelo udoben, saj drugače ti je lahko neprijetno in lahko se zgodi, da ne boš moral cel dan v njih hoditi.

Delovni čevlji so prilagojeni vsakemu poklicu ter samemu delu opravljanja dela. Vsako delo oziroma poklic zahteva drugačno obutev. Prav tako je odvisno, če se delo opravlja zunaj nekje na terenu ali v notranjih prostorih. Obstajajo pa še vedno taka delovna mesta, kjer lahko imamo svojo obutev, obutev kjer se počutimo udobno. Delo na terenu, mogoče na kakšnem gradbišču zahteva res drugačno obutev. Tam morajo biti delovni čevlji res prilagojeni samem delu, poleg tega pa morajo biti udobni. Ni nujno, da so visoki čevlji. Mislim pa, da mora za obutev poskrbeti vsak delodajalec.

Mislim, da sami ne boste rabili poskrbeti za obutev, ko boste nastopili delo. Bo kar delodajalec vam prinesel pravo obutev oziroma delovne čevlje. Delovni čevlji morajo biti prilagojeni vaši nogi, zato izberite pravo številko. Pred samim nastopom dela si čevlje probajte, da vidite če vam ugajajo.  Res je, da vsaka noga ni prilagojena in nam delajo razni čevlji težave. Vsak delodajalec bo oziroma mora poskrbeti, da so čevlji res kvalitetni in novi. Odvisno je tudi kje delate, to pomeni, da vam na delu pripada več parov novih čevljev. Boste pa vse zvedeli na samem delovnem mestu. Zato pa ne nosite svojih čevljev ampak vedno delovne čevlje, ki vam pripadajo.