hipnoza

Hipnoza je način oziroma orodje za programiranje uma in samega sebe. S hipnozo spoznate samega sebe in bolje začnete razumeti stvari okoli vas. Če vas zanima hipnoza in zakaj je priporočljiva, si članek preberite do konca.

Hipnoza je način komunikacije s samim seboj (samohipnoza). Vsak slišan stavek ali stvari, ki jih razmišljate čez dan je (samo)hipnotiziranje. Kot na primer, če imate slab dan, razmišljate negativne misli pomeni, da se negativno hipnotizirate za ta dan. Enako je v obratni smeri, ko imate dober dan, razmišljate pozitivno in se tako namestite za cel dan, ali delček dneva saj z vsakim trenutkom pridobivate informacije iz okolja od katerih je odvisno vaše razmišljanje.

Večino časa se ljudje ne zavedamo te hipnoze, jo pa občutimo in tako spreminjamo naše razpoloženje. Tako si ustvarjate življenje in razmišljanje skozi to.

Dobra stvar razumevanja hipnoze je, da se sami miselno naravnate, na primer če si želite v življenju doseči določene stvari, je ključno, da razmišljate, poslušate in berete stvari, ki vam pripomorejo k pozitivnem razmišljanju. Zato je nastal tudi rek, “kar se hoče, se da”. Kar si zastavite in v to verjamete je večja možnost, da vam to uspe, kot pa, da je vaše razmišljanje negativno že ob začetku. Seveda nismo za vse odgovorni sami. Veliko stvari tudi ni odvisno od nas, vendar pa pomaga naše pozitivno razmišljanje.

Nekateri ljudje v hipnozo sicer ne verjamejo, vendar pa je uspeh veliko bolj zagotovljen s pozitivno (samo)hipnozo.

Hipnoza je profesionalno preučena in se preučuje že leta. Verjetno se po človeška psiha preučevala še dolgo časa, vendar pa obstajajo že mnoge terapije s hipnozo in tečaji učenja o tej temi. En od teh tečajev je tudi Mastermind akademija, ki poučuje posameznike o boljšem spoznanju samega sebe skozi tečaj hipnoze.

Hipnoza je postala tudi oblika duševnega in telesnega zdravljenja. Rezultati so skozi čas čedalje boljši, zato nikomur nebi škodilo malo več znanja o samem sebi ter hipnozi.