industrijska in medicinska konoplja

Kako pomagata industrijska in medicinska konoplja pri vašem zdravju

Industrijska in medicinska konoplja sta dejansko zaradi križanja hibridni konoplji, ki v naravi ne rasteta. Industrijska in medicinska konoplja imata lahko podobne ali iste učinke na človeka, zato ne moremo sklepati po obliki listov, katera konoplja je boljša od druge, ampak to ugotovimo šele, ko jo pregledamo v laboratoriju. Konoplja zraste lahko do 6 metrov in spominja na majhno smreko z ozkimi zelenimi listi.

industrijska in medicinska konoplja

Industrijska in medicinska konoplja imata manjše količine THC in večje CBD, zaradi česar taka konoplja ne omami in je zdravilna, ker vpliva na človekove kanabinoide, kateri začno delovati zaradi reakcij na rastlinske fitokanabinoide. Tako se človekovo telo spomni, da mora delovati in kako, ker so kanabinoidi za telo izjemnega pomena, da ohranimo zdravje ter tudi življenje. Brez njih lahko tudi umremo ali smo podvrženi hudim boleznim. Kar lahko dokazano odpravita industrijska in medicinska konoplja, ki sta s strani medicine in farmacije najbolj raziskani rastlini na planetu in ju uporablja trudi zdravstvo v namen zdravljenja.

Industrijsko konopljo so včasih gojili, ali bolje rečeno rasla je sama od sebe kot avtohtona rastlina predvsem na barju, da so iz nje lahko delali obleke, platno in vrvi, saj so njena vlaka izjemno močna. Zdržale so tudi priveze na ladjah. Danes pa kmetje gojijo konopljo predvsem zaradi pridobivanja CBD, ki je zdravilna spojina v konoplji in se uporablja za zdravljenje ljudi ter živali.

Industrijska in medicinska konoplja sta vir smole, iz katere potem pridelujejo smolo za zdravljenje ter kapljice, ki jih ljudje in živali lahko uživajo za izboljšanje zdravja ter boljši spanec, ker pomirjajo in uspavajo. Medicina trdi, da lahko ta rastlina pozdravi zelo hude bolezni, kot je rak, pa tudi multiplo sklerozo in še marsikaj drugega, ker se aktivirajo kanabinoidi v človeku, ki potem seveda aktivirajo notranjega zdravilca v telesu in telo se bo samo pozdravilo. Če imate težave, jo lahko preizkusite in sami ugotovite, ali na vas učinkuje.