sladkorna bolezen

Sladkorna bolezen je ozdravljiva

Večkrat slišimo koga govoriti, ne jej toliko sladkega, ker boš dobil sladkorno. Ampak to ne velja, zaradi sladkarij ne dobimo sladkorne bolezni. Na spletni strani www.semos.si/sladkorna-bolezen/ si lahko vse preberete o tej bolezni. Sladkorna bolezen je kar razširjena med vsemi starosti, bolezen ne izbira starosti in prav tako ne spolov. Brez težav lahko z njo živimo, samo držati se moramo nekih navodil, da ne pride do dodatnih težav. Mogoče je nekaterim bolj znana, kot diabetes. Pravi čas boste izvedeli, če je tudi vas doletela ta bolezen, zato se ne rabite obremenjevati.

Vsak, ki ima kakšne težave obišče zdravnika. Zdravnik lahko pri odvzemu krvi in vseh preiskav ugotovi, če je tudi pri vam sladkorna bolezen. Vsak, ko sliši za kakšno bolezen ni najbolj veseli. Začne te skrbeti kako boš to preživljal, kaj se lahko zgodi in kako zdraviti. Do bolezni pride, če nam primanjkuje inzulina. Obstajata dva tipa bolezni. To je tip 1 in tip 2 in tukaj še je gestacijska sladkorna bolezen, ki pa lahko nastane v času nosečnosti. Od vašega zdravnika boste izvedeli, kateri tip imate vi in kako naprej.

sladkorna bolezen

Res, da boste morali začeti malo drugače živeti, mogoče bolj zdravo. Vsaka sprememba je težka, ampak, če hočemo sebi dobro se tega tudi držimo in gremo z pokončno glavo naprej. Lahko rečemo, hvala bogu, da nas tukaj nič ne boli. Lahko naštejem nekaj simptomov pri tej bolezni. To so povečana žeja, lahko izgubimo nekaj kilogramov, utrujenost, povečana žeja, pogosti glavoboli, lahko se pojavi meglen vid. Težko je povedati, ker še ni povsem raziskano, zakaj pride do bolezni. Pravijo, da je lahko tudi dedna. Pomeni, če jo kdo ima v vaši družini, ste lahko ogroženi. Lahko so krive tudi virusne okužbe, kriva je lahko tudi debelost, visoki krvni tlak. Lahko pa pride vedno do težav, če se ne držimo navodil zdravnika.