Zobne luske

Zobne luske vračajo brezskrben nasmeh

Sodobna družba je po svoje družba idealov. Zobne luske, več na https://www.doktor1a.com/zobne-luske/, sodijo v skupino estetskih popravkov zob in zagotavljajo naraven videz zob in samozavesten nasmeh.

Kaj so zobne luske?

Zobne luske predstavljajo enega od posegov v zobozdravstvu, pri čemer se, če je pacient primeren kandidat za poseg, izdelajo nadomestne zobne luske, ki se jih trajno namesti na naravne zobe pacienta. Gre za luski podobne oblike so izdelane iz porcelana, zato se, ob ustrezni ustni higieni, obdržijo dalj časa in bolniku dolgo zagotavljajo optimalen nasmeh in opravljanje vseh funkcij, ki jih opravljajo zobje. Ker je porcelan zelo dobra imitacija naravnega zoba, običajno drugi zobnih lusk niti ne opazijo – opazijo le vaš samozavestni nasmeh.

Življenjska doba zobnih lusk je od 10 do 15 let, potem pa je potrebna zamenjava.

 

Zobne luske so rešitev za ponovno samozavesten nasmeh.
Zobne luske so rešitev za ponovno samozavesten nasmeh.

 

Sem lahko kandidat za luske iz porcelana?

Poseg je primeren za različne posameznike – vzroki, zaradi katerih se pojavi potreba po zobnih luskah so zelo različni: od obarvanosti zob zaradi dnevnega uživanja kavnih izdelkov, čajev in hrane, do kajenja, pogostega beljenja zob, pa tudi poškodb in neredne ustne higiene.

Osnova za primernost kandidata predstavlja ustrezna ustna higiena. Slednjo pred začetki postopka priprave zobnih lusk preveri in potrdi specialist ustne higiene. Primerni zobje morajo biti brez kariesa ter večjih plomb – v primeru, da imate te težave, se običajno bolnika preusmeri na uporabo zobnih prevlek.

Luske torej pomenijo rešitev za obarvane zobe, prav tako lahko z njimi rešujemo poškodovane in odkrušene zobe ter izboljšamo videz krivih in razmaknjenih zob. Namestitev zobnih lusk je povsem enostaven, predvsem pa neboleč poseg v vašo ustno votlino, ki daje odlične rezultate.

Med glavne pomanjkljivosti sodi večja občutljivost naravnih zob na katerih so nameščene luske na hladno in toplo. Prav tako se lahko luske odlepijo, pa tudi počijo. Prav tako se mora bolnik zavedati, da bo po posegu sklenina zob poškodovana, luske pa bo moral na 10-15 let zamenjati.