čistilne naprave

Kakovostne čistilne naprave, ki so odporne na agresivne medije

Čistilne naprave so do konca tega leta obvezne za vse lokacije, kjer so stavbe, ki nimajo možnosti priklopa na javni čistilni sistem oziroma javno kanalizacijo. Marsikdo tega še ne ve. Vendar to, da ne veste, ne opravičuje tega, da morate slediti zakonu, ki je vezan na določen datum, saj kazen lahko plačate v vsakem primeru, veste ali ne veste. Zato si najprej poglejte zakon in potem še pojdite na tole povzavo https://2pr.si/sl/cistilna_naprava/, kjer boste lahko pregledali ponudbo kakovostnih in cenovno ugodnih 2pr čistilnih naprav, ki so usklajene z zakonom in predpisi. Nov zakon je precej strog in varuje okolje pred onesnaženjem, zato niso več dovoljene navadne pretočne greznice. Greznice morajo biti nepretočne oziroma male čistilne naprave, ki lahko v okolje spustijo le čisto vodo, ki ni strupena.

čistilne naprave

Čistilne naprave 2pr spadajo med kakovostne plastične čistilne naprave, ki se jih z lahkoto namesto na kateri koli teren ob stavbi. So lahko dvo ali tri prekatne in so usklajene zakonsko s tem, kar se zahteva od lastnikov stavb. Zato vam ne bo treba več skrbeti za to, ali je vaša greznica v redu ali ne. Ta čistilna naprava deluje na bazi aktivnega mulja, kjer so bakterije, ki predelajo umazanijo enako, kot se to dogaja v naravi.

Male biološke čistilne naprave 2pr so lahko izdelane iz dveh posod ali iz treh posod. Katera je za vas primerna, pa vam bo vedel povedati mojster glede na vašo situacijo in potrebe ter zakon, ki predpisuje različne situacije. Delujeta na elektriko tako, da imata priključena dva kompresorja. Kompresorja skrbita za vpihovanje zraka. Zrak pa pomaga razvijati kolonije mikroorganizmov, ki predelujejo odpadno vodo. Umazanija oziroma delci se usedejo na dno, čistejša voda pa odteče v naslednji prekat kjer se postopek ponovi.

To čistilno napravo ni treba nadzorovati, ker je na razpolago krmilna omarica, kjer se nastavijo vsi optimalni parametri za njeno delovanje brez vašega nadzora. Prednost teh čistilnih naprav je v tem, da so odporne proti agresivnim medijem, kar ni tako pogosto na trgu. To pomeni, da se ne bodo ustavile, če uporabljate različna čistila. Aktivno blato, ki ostane v napravi pa odstrani na vsake tri leta komunalna služba in ga varno predela.