SSL certifikat

SSL certifikat za varnost vaše spletne strani

Varnost uporabnika v digitalnem svetu je vse pomembnejša točka vsakega podjetja, ki želi uspešno poslovati tudi v tem okolju. Certifikat za večjo varnost na spletu je nujna obveza vsakega podjetja, ki želi zagotoviti obstoj in preživetje spletne strani v digitalnem okolju.

SSL certifikat je standardni varnosti protokol, ki se uporablja za šifriranje informacij, ki se izmenjajo med dvema uporabnikoma spletne mreže (na primer med uporabnikom in spletnim mestom podjetja). S pomočjo kriptografije se torej med dvema uporabnikoma izmenjane informacije zakodirajo na način, ki ga tretja stranka v procesu ne more razumeti. Na ta način so informacije zaščitene, da tudi v primeru hekerskih napadov, slednji teh informacij ne bodo mogli razumeti. Prav zato lahko suvereno rečemo, da postajajo SSL certifikati osnova s katero lahko uporabniki dostopajo do kakovostne in varne izkušnje.

 

SSL certifikat postavlja varnost spletnih mest na prvo mesto.
SSL certifikat postavlja varnost spletnih mest na prvo mesto.

 

Katere so prednosti, ki jih zagotavlja SSL certifikat?

Verjetno niti malo ne pretiravamo, ko zapišemo, da je SSL certifikat postal osnova, ki omogoča varen dostop uporabnika do vašega spletnega mesta. Pri tem je ključno poudariti, da na pomanjkljivo zagotavljanje varnosti vaše spletne strani, opozori tudi spletni iskalnik, ki uporabnika pozove, da naj spletno stran zapusti. Pri tem spletno mesto izpiše, da vaše spletno mesto ni varno. Čeprav bi uporabnik lahko zaobšel ta predlog, se večina uporabniku odloči za varno izbiro in svoj načrt obiska spletne strani opusti.

SSL certifikat torej zagotavlja varnost vaše spletne strani. Ob tem zagotavlja zaščito občutljivih informacij vašega spletnega mesta, vključno z občutljivimi podatki vaših uporabnikov. Certifikat potrdi identiteto vašega podjetja in s tem ugodno vpliva na povečanje zaupanja vaših stran. Sočasno certifikat poveča pozicioniranje v spletnih iskalnikih, zaradi česar bo vaše podjetje lahko na najvišjih pozicijah iskalnega niza zaznalo več ljudi. Uporaba SSL certifikata poveča zaupanje uporabnikov v vaše spletno mesto, hkrati pa uporaba certifikata zaščiti vaše podatke in spletno stran pred napadi spletnih goljufov in drugih oblik groženj na spletu.