3D print

3D print – sodobna tehnologija prihodnosti

Že dlje časa razmišljate o 3D tiskalniku, da bi ga kupili za lastno uporabo? Kaj pa če bi enostavno želje samo posredovali podjetju, ki se ukvarja s 3D print-om, da za vas izdela, kar potrebujete. Izdelajte si maketo ali figuro po lastni želji.

3D print oz. 3D tisk nam omogoča izdelavo prototipov, modelov, maket, figure in skoraj vsega, kar si lahko zamislimo. Prednost 3D tiskalnika je v tem, da je možno z njim na enostaven način ustvariti tudi zelo kompleksne oblike. Poleg tega gre za cenovno zelo ugodno rešitev. 3D print predstavlja napredno tehnologijo prihodnosti, ki jo lahko že danes izkoristite močno sebi v prid. Predstavlja namreč eno od najhitrejših poti od ideje do konkretnega 3D izdelka.

3D print
Kontaktirajte podjetje za kakovosten 3D print.

3D print in njegove prednosti:
• omogoča tisk zelo raznolikih oblik,
• omogoča izdelavo zelo kompleksnih oblik,
• velika natančnost pri sami izdelavi,
• omogoča uporabo različnih materialov,
• cenovno je zelo ugodno.

Kako poteka 3D (print) tisk?
Pri tiskanju se ena na drugo nalagajo zaporedne plasti materiala, pri čemer nastane 3D objekt. Slednjega je treba najprej narisati v obliki digitalnega modela na računalniku, nato pa se ga šele lahko natisne s pomočjo 3D tiskalnika. Za tiskanje se uporabljajo različne tehnologije – za najpogostejšega velja tako imenovani SLA print ali stereolitografija, prav tako pa se v ta namen uporabljata tudi LCD in DLP print. Vsaka od omenjenih tehnologij tiskanja ima drugačne lastnosti, kar vpliva na končni rezultat. Zato je zelo pomembno, da izberete ustrezno tehnologijo glede na vrsto izdelka, zahtevano natančnost pri izdelavi, material izdelave, velikost izdelka …

3D print – cena
Z razvojem tehnologije je 3D print postal zelo dostopen, zato gre za eno cenovno najbolj ugodnih tehnologij za izdelavo 3D izdelkov. Cena je odvisna od tega, kakšno tehnologijo 3D tiska in kakšen material uporabimo, pa tudi od tega, za kako velik izdelek gre.