Benetke so glavno mesto italijanske dežele Benečije. Mesto je idealna destinacija za vse obiskovalce Slovenske obale, saj za vožnjo od Kopra do Benetk potrebujete samo 2 uri. Celotna pot vas popelje po avtocesti, zato ni skrbi, da bi se izgubili na podeželskih cestah.

Ko prispete pred mesto Benetke, boste opazili, da z avtomobilom ne morete vstopati v samo mesto, saj je most, ki povezuje mesto zelo obremenjen. Tudi če bi prispeli v samo mesto z avtomobilom, je zelo malo parkirnega prostora, parkirni prostor, ki je na voljo, pa je zelo drag. Zato je najbolje uporabiti parkirna mesta v predmestju, ki imajo nižjo parkirnino in več prostora za parkiranje. Ko parkirate avto, lahko izberete med mnogimi turističnimi trajekti, ki vas bodo popeljali do samega mesta.

benetke

Velikokrat bo blizu parkirišča že na voljo trajekt, ki vas bo popeljal do samega mesta. Potovanje s trajektom traja približno pol ure to pa zato, ker je veliko prometa in mora trajekt obkrožiti mesto do postaje, ki je prosta. Ko prispete do pomola, ste prosti in lahko začnete raziskovati to čudovito in starodavno mesto. Benetke so namreč stare že več kot 1500 let in so nastale v 5. stoletju.

Največja zanimivost celotnega mesta je, da je mesto zgrajeno na lesenih stebrih. To je prebivalcem omogočilo, da so zgradili mesto na morju. Čez stoletja so mesto razširili in nadgradili v mesto, kot ga poznamo danes. Poleg tega, da so Benetke zgrajene na morju, imajo tudi veliko zgodovinskih znamenitosti.

Ena izmed teh zgodovinskih znamenitosti je velik trg z Baziliko in zvonik Svetega Marka. Bazilika je najbolj ogledana destinacija za turiste v Benetkah. Čakalna vrsta za zvonik ali pa za Baziliko je lahko dolga od Bazilike pa do palače Doga. Dož je v starih časih bil naziv vladarja Benetk. Najbolje je počakati, da se vrsta zmanjša ob kasnejših urah v dnevu, da ne boste čakali več kot 2 uri za ogled Bazilike ali pa za obisk vrha stolpa. Stolp vsebuje dvigalo, ki ga lahko uporabite, da dosežete vrh, na voljo pa je tudi vzpon po stopnicah.

V primeru slabega vremena je ogled Benetk lahko neugoden. Zaradi dežja in plime so lahko nekatere površine Benetk poplavljene. To je najbolj vidno, ko se ob slabem vremenu poplavi glavni trg, kjer voda lahko doseže v najhujših primerih do gležnjev ali pa celo več. V takih primerih je zelo nevarno potovati po mestu, saj so tla neprevidljiva in je nemogoče vedeti, po čem oseba stopa. Zato se pred obiskom Benetk seznanite z vremensko napovedjo, da ne bo prišlo do kakšnih neprijetnih dogodkov.